Ušetřete nižším odběrem


Obejdete se bez elektřiny?
Asi nikdo si už dnes neumí představit, že by stiskl tlačítko na ovladači od televize a ona se nezapnula, nebo že by stiskl vypínač a světlo se nerozsvítilo. Bohužel asi každý zná situaci, kdy elektřina nejde. Děje se to hlavně během velkých bouřek, kdy dochází k výpadkům proudu celkem často a někdy i na několik hodin, v krajních případech na několik dní. Za tu dobu se vám začne kazit jídlo v lednici, a hlavně v mrazáku, nemůžete se nijak zabavit ani si zajistit běžný chod vaší domácnosti. Nefungují obchody, nefunguje nic. Elektřina se prvně obnovuje tam kde je potřeba ve společnosti, jako jsou například nemocnice nebo obchody, a až potom jsou na řadě domácnosti.

montáž panelů

Elektřina nemusí jít třeba když je síť přetížená. Dodavatel omezí dodávky proudu, protože by mohlo dojít k poruše. Problémy s přetížením sítě už registrují první velká evropská města, která postihly výpadky kvůli nadměrnému zatěžování sítě. Domácnosti mají mnohem více možností, jak elektřinu využívat a také to dělají, roste počet domácností, které využívají kamerové systémy i chytrou domácnost, zvyšuje se počet odběrných míst, a hlavně roste počet elektromobilů. Je jasné že když se bude elektřina používat víc a víc, někde se to projeví.

panely na střeše

Máte možnost nechat si nainstalovat solární panely. Pomocí nich si vyrobíte vlastní elektřinu, takže budete nejen soběstačnější, ale navíc ušetříte poměrně velké množství peněz. Čím více elektřiny si sami vyrobíte a spotřebujete, tím méně elektřiny budete muset odebrat od dodavatele. Fotovoltaika v Brně je ideální pro každého, kdo hledá řešení, které mu ušetří peníze za elektřinu. Ta se dá nahradit jen pomocí panelů anebo generátoru. I když je to poměrně nákladná investice, může vám část nákladů pokrýt dotace, na kterou vám můžeme pomoct doložit podklady, které jsou k jejímu získání nutné.